Vodič kroz seksualne igračke

 

Niste sigurni u terminologiju seksualnih igračaka?
Pripremili smo vam kratki vodič, kako biste odabrali  odgovarajuću igračku koja će upotpuniti i poboljšati vaš seksualni život.

DILDO

Dildo je engleski naziv za umjetni penis bez vibracije koji najčešće koriste ljubitelji penetracije.
Postoji više vrsta dilda od kojih su najčešći:

 • Klasični dildo – je dildo sa ili bez testisa koji svojim izgledom podsjeća na pravi penis.
 • Dvostrani (double) dildo – je duži dildo sa dvije strane, čija oba kraja služe za penetraciju. Može se koristiti za duplu penetraciju ili za zajedničko korištenje s partnericom/partnerom.
 • Analni dildo – koji je uglavnom manjeg opsega od standardnog, različite reljefaste ili kuglaste strukture za dodatnu stimulaciju te šire baze

KAKO ODABRATI:

 • Mali dildo
  Za početnike se preporučuju dilda manjih dimenzija. Mala dilda su kraće dužine te uskog obujma za ugodnije korištenje; zato se i često koriste kao analni stimulatori. Za analna dilda ili plugove(kako se još nazivaju) bitno je da imaju širu bazu koja sprječava da igračka ne ”ostane” u anusu. Pri analnoj stimulaciji obavezno je korištenje lubrikanta, pošto anus nema vlastitu prirodnu lubrikaciju.
 • Veliki dildo
  Velika duljina i obujam mogu djelovati pomalo zastrašujuće početnicima sa seksualnim igračkama, ali s druge strane mogu zadovoljiti na način na koji manja dilda ne mogu. Preporučaju se ljubiteljima dublje penetracije i osjećaja ispunjenosti.
klasični vibratori

Vibrator je jedna od najpoznatijih seksualnih igračaka. Za razliku od dilda, vibrator je umjetni penis s vibracijom:

 • Klasični vibratori – mogu biti stiliziranog ravnog ili realističnog oblika s detaljno izrađenim venama, testisima i širokom bazom.
 • G-spot vibratori – su specijalno dizajnirani vibratori lagano zakrivljenog ili zadebljanog vrha  za stimulaciju G-točke vibracijom ili samom penetracijom.
 • Rabbit vibratori – su najpopularnija i najprodavanija vrsta vibratora.

Posebni su po tome što imaju dva nastavka – jedan vaginalni i jedan za stimulaciju klitorisa. Najčešće dolaze sa dva motora, ponekad sa rotirajućim ili zakrivljenim vrhom te rotirajućim kuglicama.

 • Luksuzni vibratori – su vibratori napravljeni od najkvalitetnijih materijala, vrhunske tehnologije i vrlo lijepog dizajna. Većina ima bateriju na punjenje kako se ne biste zamarali potrošnim baterijama te široki spektar vibracija..
 • Thrusting vibrator – je vrsta vibratora koja u pravilu ne vibrira, već imitira pokrete naprijed/nazad.
 • Bullet vibrator – karakteriziraju mala dimenzija i snažne, raznolike vibracije. Koristi se za preciznu stimulaciju klitorisa i erogenih zona.
 • Vibro jaja – dizajnom su vrlo slična Kegel kuglicama no zapravo su manji i diskretni penetracijiski vibratori u obliku jaja koje možete koristiti samostalno ili u dvoje.
 • Vibratori za parove –  dizajnirani su za korištenje tijekom odnosa. Oblikom podsjećaju na slovo C, čiji jedan kraj stimulira klitoris  a drugi ulazi u vaginu te pruža uži osjećaj prilikom penetracije i stimulira penis također.
 • Wand vibrator (Masažer) – koristi se za stimulaciju klitorisa, penisa i erogenih zona. Zahvaljujući svojoj fleksibilnoj i pomičnoj glavi te vrlo jakim vibracijama, odlični su za masažu cijelog tijela.
 • Analni vibrator – dizajniran je posebno za analnu uporabu. Užeg su vrha i šire baze koja omogućuje da vibrator ostane na mjestu. Snažne vibracije stimuliraju živčane završetke sfingtera i rektuma bilo tijekom predigre, seksa ili
 • Butterfly vibrator – je vrsta vibratora koja se nosi poput običnih gaćica. Tijelo leptira stimulira klitoris tijekom odnosa ili samostalno za vrijeme masturbacije dok su vam ruke slobodne. Neke vrste dolaze sa produžetkom (dildom) za unutarnju i vanjsku stimulaciju.
 • Stimulatori klitorisa – su svi vibratori čija je primarna namjena direktno stimuliranje klitiorisa. Obično su nešto veći od bullet vibratora radi većeg i snažnijeg motora koji pruža intenzivnije vibracije.
 • Masažeri prostate – dizajnirani su da bi stimulirali mušku G-točku, prostatu. Stimulacijom prostate orgazam postaje intenzivniji. Masažeri prostate uglavnom su manjih dimenzija, u obliku slova C, sa jednim krakom za stimulaciju prostate i drugim koji stimulira perineum (dio između anusa i testisa) i drži igračku sigurno na mjestu
pumpe za klitoris i bradavice

Pumpe za klitoris i bradavice rade na principu vakuuma. Stidne usne, klitoris ili bradavice privremeno se povećavaju, prokvrljenost je veća te su osjetljivije a orgazam snažniji.

kuglice

Kegel kuglice koriste se za vježbanje vaginalnih mišića. Vježbanjem mišića orgazmi su češći i intenzivniji, vraća se tonus mišića čime se sprijeačva problem inkontinencije, naročito u starijoj životnoj dobi ili nakon poroda.

but plug

Butt plug je jedna od najpopularnijih analnih igračaka. Često imaju uži vrh radi lakšeg umetanja te šire tijelo koje se pri kraju sužava. Široka baza drži plug na mjestu.

Žene i muškarci često ga nose tijekom seksa ili masturbacije jer pojačavaju intenzitet orgazma.

analne vibro kuglice

Jedne su od najpopularnijih igračaka za otkrivanje analne stimulacije tijekom seksa ili masturbacije.

Kuglice su uglavnom dizajnirane u nizu jednakog ili sve većeg promjera, koji omogućuje različite načine podražaja tijekom seksa ili masturbacije, te pojačavanje intenziteta orgazma izvlačenjem u trenutku klimaksa.

x

Butt plugovi i vibratori na napuhavanje za razliku od klasičnih, omogućuju vam da nakon što isprobate manju veličinu, podesite veći obujam pomoću priložene ručne pumpice.

Uglavnom ih koriste oni koji ne vole penetraciju igračkama većeg obujma a žele osjećaj ispunjenosti.

intimni tuševi

Intimni tuš je proizvod za održavanje intimne higijene prije analnog seksa. Sastoji se od mekanog spremnika i tankog dužeg dijela za umetanje u anus, pomoću kojega se vrši ispiranje rektuma, kako za vrijeme analnog seksa ne bi bilo iznenađenja.

penis plug

Penis plugovi služe stimulaciji uretre ili ako su duži i prostate. Kako ne bi došlo do infekcije ili upale moraju se moći dezinficirati, stoga su najčešće napravljeni od kvalitetnih materijala poput medicinskog čelika ili silikona.

SPEKULUMI

Spekulum

Bilo da se radi o analnom ili vaginalnom spekulumu, radi se o vrsti alata kojeg povezujemo sa medical fetishem. Služi za istraživanje vagine ili anusa ili opuštanju vanjskog sfingtera za insertaciju većih igračaka.

masturbatori 1

Masturbator je vrsta igračke za muškarce koja unapređuje masturbaciju simulacijom osjećaja vaginalne, analne, oralne ili nerealistične penetracije.

ljubavne lutke

Ljubavne lutke su vrsta masturbatora koja omogućuje stimulaciju i penetraciju u položajima sličnim onim sa partnerom. Skuplje i luksuznije lutke napravljene su od vrhunskih materijala koji ne samo izgledom već i na dodir podsjećaju na pravo ljudsko tkivo.

penis pumpe 1

Penis pumpe osmišljene su za muškarce koji žele povećati duljinu i obujam penisa, kao i za one koji žele ojačati te zadržati erekciju. Razlikujemo zračne i vodene pumpe.

Korištenjem pumpe iz cilindra  izvlači se zrak i snižava se tlak, te na taj način dolazi do privremene prokrvljenosti i oticanja penisa. Erekciju i debljinu penisa možete zadržati na duže vrijeme korištenjem penis prstena.

penis prsteni

Prsten za penis koristi se za zadržavanje krvi u penisu što dovodi do intenzivnijih i dužih orgazama te povećanja opsega penisa. Postoje i penis prsteni sa bullet vibratorima koji se koriste  za dodatnu stimulaciju klitorisa tijekom odnosa.

Penis navlake

Navlake za penis dodati će ekstra obujam i/ili dodatnu dužinu penisu te odgoditi ejakulaciju. Dolaze u raznim veličinama, bojama, teksturama i veličinama.

strap on

Strap-on se obično sastoji od pojasa/gaćica i dilda/vibratora koji je pun ili iznutra šupalj poput navlake a namijenjen je heteroseksualnim i homoseksualnim parovima – za muškarce s erektilnom disfunkcijom, lezbijske parove te muškarce koji vole analnu stimulaciju.

strapless strap on

Strapless strap-on je vrsta dilda namijenjen ženama, koji se koristi bez pojasa. Kraći dio ulazi u vaginu dok se dužim dijelom može penetrirati u partnera ili partnericu.

strap on harness i strap on gaćice

Strap on harness je pojas na koji je moguće pomoću O-ringa pričvrstiti dildo ili vibrator, te na taj način dobiti persolizirani strap on set. Većina harness-a dolazi u kompletu sa više O-ringova različite veličine kako biste mogli pričvrstiti bilo koji dildo koji ima graničnik.

jahaći bič

Jahaći bič ili crop je vrsta udaraljke koja ima uglavnom dugačak vrat i širi vrh.
Površina kože koja dolazi u doticaj sa kožom je manja i usmjerenija, te bol intenzivnija.

bič

Bič je tip udaraljke namijenjen iskusnijim korisnicima sa jednim vrhom, napravljen od fleksibilnijih materijala poput kože, umjetne kože, gume i sl.

PLAHTE ZA SEX

plahte

Plahte za sex napravljene su od PVC-a ili sličnog nepromočivog materijala, kako biste se u potpunosti prepustili najmaštovitijim igrama bez bojazni o mrljama.

ogrlica i povodac

Ogrlica i povodac koriste se u bondage igricama. Indikator su  nadmoći- dominatni partner pomoću povodca kontrolira submisivnog partnera koji nosi ogrlicu.

xx

Uže za vezanje razlikuje se od standardne užadi po tome što je puno nježnije i mekše kako nebi grebalo kožu, te onemogućuje proklizavanje čvora,  a dovoljno je  fleksibilno da se čvor sam ne stegne.

bondage traka

Bondage traka je traka za vezanje koja se ne lijepi za kožu već sama za sebe i na taj način omogućuje kompleksnije vezanje.

lisice

Lisice su najpopularnija  igračka za početnike koji kreću u istraživanje bondage svijeta.
Bilo da se odlučite za klasične metalne lisice, lisice prekrivene krznom ili mekane tekstilne, pustite bondage mašti na volju.

mmaska

Važan su dio igre dominacije. Osim ukidanja osjeta vida i ukazivanja na submisivnu stranu, upotpunjuju brojne fetish scenarije te pojačavaju sva druga osjetila.

lisice i vezanje

Uglavnom se sastoje od lisica za ruke i noge, te poveza za krevet za koje nije potrebna trajna instalacija.

o ring

O – ring je prsten koji drži dildo ili vibrator čvrsto na strap on pojasu ili strap on gaćicama/tangama.

flogger

Flogger je vrsta biča sa puno resa, čiji se udarac raspršuje na više mjesta te stvara intenzivnu i oštru bol. Može se koristiti i u igri osjetila stimuliranjem kože vršcima resica.

Paddler

Paddler ili slapper je vrsta udaraljke od drveta, kože, ili sličnog manje fleksibilnog materijala koja služi za udaranje. Udarci su tupi ali intenzivni, te proizvode karakterističan zvuk.

peruška

Peruška se koristi u igri osjetila za stimulaciju osjetilnih živaca. Može biti jedno (pravo ili umjetno) pero ili snop perja na dršci.

klipse

Klipse/štipaljke za bradavice koriste se za stimulaciju bradavica. Štipaljke obično dolaze sa mehanizmom za regulaciju pritiska.
Ima ih u različitim obilicima, sa ili bez visećeg lanca/ukrasa, sa ili bez vibracije, utega i sl.

ljuljačka

Ljuljačke za seks su za korisnike koji žele u seksulani život uvesti više različitih poza. Razlikujemo ljuljačke koje je potrebno fiksirati u strop i tzv pomične ljuljačke koje se na primjer mogu objesiti na vrata.

GAG

gag

Gag je dio bondage opreme čiji je cilj spriječiti govor, ograničiti pokrete ustima ili natjerati partnera da drži usta otvorena. Osim ušutkavanja, bitna svrha gaga je natjerati onoga tko ga nosi da svoje želje izrazi na neki drugi način, dok dominatna strana to mora znati prepoznati.

lubrikanti

Lubrikanti su tekući gelovi koji služe za ublažavanje frikcije uzrokovane vaginalnom suhoćom, no isto tako koriste se i za olakšavanje analnog odnosa ili jednostavno kao dodatni “začin” tokom odnosa. Lubrikanti olakšavaju penetraciju i seksualni odnos čine mnogo ugodnijim i bezbolnim.

Lubrikant bi trebao biti obavezan sadržaj svakog noćnog ormarića, jer seks i korištenje seksi gračaka su puuuuno bolji u kombinaciji s lubrikantom! 🙂

Pročitajte više o lubrikantima ovdje.

masažna ulja

Masažna ulja idealni su dodatak za predigru ili jednostavno opuštanje.
Postoje razne vrste poput jestivih masažnih ulja, ulja sa efektom zagrijavanja ili masažna ulja sa feromonima, koja će dodatno pobuditi vaša osjetila.
Za razliku od lubrikanata, masažna ulja nisu predviđena za masturbaciju, sex sa partnerom ili za korištenje sa igračkama.

2u1

Kombinacija 2u1 idealna je kako za masažu cijelog tijela, tako i za intimne igrice.
Bez straha i posezanja za novom bočicom lubrikanta, upustite se u odnos sa paterom/icom ili uživajte u solo igri.

stimulansi

Postoje razne vrste stimulansa od kojih su najpopularniji oni koji se koriste za bolju erekciju, odgodu ejakulacije, olakšavanje analnog odnosa  ili jednostavno povećanu osjetljivost.

kondomi

Kondomi su jedina sigurna zaštita od prijenosnih seksualnih bolesti i neželjene trudnoće.
Izaberite ekstra tanke kondome, one koji odgađaju ejakulaciju ili pomažu održati erekciju. Otkrijte čari rebrastih ili mirisnih kondoma, te onih koji vam pružaju dodatni osjećaj topline ili vas ugodno hlade.
U našoj ponudi kondoma sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Jeste li punoljetni? Ova web stranica zahtjeva da imate 18 ili više godina. Molimo potvrdite Vaše godine da biste vidjeli sadržaj ili pritisnite "Izlaz" za napuštanje stranice.