Lubrikanti

Kako koristiti lubrikant

 

  • Vodeni lubrikanti – su lubrikanti čiji je glavni sastojak voda. Sigurni su za korištenje sa svim vrstama igračaka te za korištenje sa kondomima. Ukoliko se ne možete odlučiti za vrstu lubrikanta, vodeni lubrikant je odličan izbor za početnike. Kako im je glavni sastojak voda, imajte na umu pošto su topivi da nisu idealni za korištenje pod tušem ili u kadi, odnosno u vodi općenito. Zahvalni su po pitanju čistoće s obzirom da ne ostavljaju mrlje na odjeći i posteljini te se vrlo lako uklanjanju običnom vodom.
  • Silikonski lubrikanti – su lubrikanti koji u svom sastavu imaju uglavnom samo par sastojaka među kojima nije voda. Traju puno duže od vodenih pošto ih sluznica ne upija i ostaju duže na tijelu. Ne otapaju se u vodi te ih je teže oprati sa posteljine ili odjeće. Ponekad ostavljaju mrlje. Na dodir su svilenkasti i pružaju puno “klizaviji” osjećaj od vedenih lubrikanata. Upravo zbog takvih karakteristika, silikonski lubrikanti idealni su za analni seks. Sigurni su za korištenje sa kondomima.

NE PREPORUČUJE se uporaba silikonskih lubrikanata sa igračkama od silikona i materijala nalik koži, jer mogu oštetiti površinu igračke.

  • Hibridni lubrikanti – su lubrikanti koji nude ono najbolje iz oba svijeta lubrikanata na bazi vode i bazi silikona. Po sastavu su većinski od vode ali imaju i manju količinu silikona. Radi vodenog sastava lako se čiste i ne ostavljaju mrlje, dok ih silikonski udio čini svilenkastim i skliskim te duže traju od vodenih lubrikanata. U potpunosti su sigurni za korištenje sa kondomima i svim igračkama.
  • Uljni lubrikanti – su najlošija vrsta lubriciranja. Razlog je taj što mogu oštetiti kondom ili dijafragmu te djeluju korozivno na lateks i gumu. Koriste se mnogo jer su nam na dohvat ruke; baby ulja, vazelin pa čak i ulja za kuhanje. Kako su na bazi ulja, vrlo se teško čiste i moguće su mrlje.

NE PREPORUČUJE se uporaba uljnog lubrikanta sa gumenim igračkama.

Jeste li punoljetni? Ova web stranica zahtjeva da imate 18 ili više godina. Molimo potvrdite Vaše godine da biste vidjeli sadržaj ili pritisnite "Izlaz" za napuštanje stranice.